За нас

Паркетна фабрика – София е производител на подови настилки от дърво – масивен паркет. Технологичното оборудване и екипировка позволяват производството на класически масивен паркет, едроразмерен паркет тип “дюшеме” и дюшеме. Дървестните видове широколистна дървесина, от които произвеждаме паркет са: дъб, бук, ясен, орех, череша, акация и круша. Водещ фактор в подбора на дървесината са тенденции в интериора и изложения за дървени настилки в страната и Европа. Последните няколко години водещи за нас станаха масивните подове от дъб, реализирани от дъски с по-големи планиметрични размери, определяни от нас като дюшемета .

В технологичен аспект се определяме като малка фабрика с производствена мощност до 1000м2 на месец. Като структура сме доста гъвкави и успяваме да реагираме на изискванията и тенденциите на пазара. Освен регулярните продажби на паркет, работим в екип с архитекти и дизайнери и изпълняваме бутикови поръчки на вътрешни и външни решения от дърво с високо качество и ръчен труд. Изработваме серии от фабрично готови паркети, омаслени или лакирани във фабрични условия. 

Към фабриката има обособен цех, в който изработваме индивидуални, бутикови изделия предимно от стари дъбови греди, от иглолистно “изгоряло” от слънцето старо дърво с възможност за размери и предназначения според желанията на клиента. Всички те са плод изключително на ръчен човешки труд. Подобни продукти са високо ценени и намират добър прием в Италия и Германия. В България започва да има интерес към тези ръчни изделия, най-вече като миксиране на ултра модерни интериори.

Имаме реализирани проекти в цялата страна и други Европейски държави, както в областа на жилищното строителство, така и обществени сгради, учреждения, заведения, галерии и спортни зали. Разполагаме с екипи от специалисти, които полагат нашите изделия. Поемаме гаранция за положените от нас настилки.